Opening Rezone Playful Interventions 13 sept 2013 16:16 Den Bosch

Tomorrow is the opening of Rezone Playful Interventions in the almost abandoned factory De Heus in Den Bosch. I have been involved in this project, and will be there of course! See announcement (in Dutch) below. Everyone is welcome!

Rezone Playful Interventions - program
Rezone Playful Interventions – program

Link to the program booklet >> (pdf 1,6 MB).

 

Maurer United x Marieke Verbiesen
Maurer United x Marieke Verbiesen (prototype testing with stakeholders, on August 29 2013 at the factory)

Toonaangevende Nederlandse architecten en game-studio’s werken samen aan tijdelijke invulling fabriek in ‘s-Hertogenbosch.

Rezone Playful Interventions, is een project van Bosch Architectuur Initiatief , Digitale Werkplaats en The Mobile City.

Opening: 13 september 16:16 De Heus, ‘s-Hertogenbosch

Op 13 september om 16:16 uur gaat de eerste culturele activiteit in fabriek De Heus van start. Dit betekent een nieuwe tijdelijke invulling voor de veevoederfabriek, die dan nog volop in werking is. Op de begane grond en op de eerste twee verdiepingen draaien de machines door, terwijl het publiek via een externe trap de derde en vierde verdieping van het dit bijzonder rijksmonument kan betreden.

Voor het kunstproject Rezone Playful Interventions zijn zes toonaangevende architecten en game-studio’s aan elkaar gekoppeld, met de opdracht om samen een nieuw werk te maken. Dit werk is zowel een architectonische ingreep als een interactieve ervaring.   Rezone Playful Interventions draagt alternatieve en creatieve oplossingen aan voor de herbestemming van oude fabrieken tot culturele hotspots. De opening vindt plaats op vrijdag 13 september om 16:16 uur in de fabriek in het bijzijn van de Bossche wethouders van Cultuur en van Ruimtelijke Ordening.

Fabriek De Heus is gekocht door de gemeente en vanaf 2014 komt de fabriek leeg te staan. Vandaar dat het BAI en de DW met Rezone Playful Interventions een aantal opties voor de toekomst van het gebouw en gebied voorspiegelen.

ZUS architecten, Maurer United, DUS architects, FourceLabs, Monobanda en Marieke Verbiesen hebben de uitdaging van het experiment aangenomen. Naast de interventies die zij ontwikkelen komt er een randprogrammering, bestaande uit beeldende kunst, muziek, en architectuur, die De Heus tot een tijdelijke hotspot maken. Rezone Playful Interventions is ook onderdeel van de Kunstnacht op 28 september.

ZUS Architects x Fourcelabs
ZUS Architects x Fourcelabs (prototype testing with stakeholders, on August 29 2013 at the factory)

Over Rezone

Is een langdurig samenwerkingsverband tussen het Bosch Architectuur Initiatief en de Digitale Werkplaats, met The Mobile City als inhoudelijke partner. Onder de noemer Rezone worden projecten gecreëerd op het snijvlak van architectuur, stedelijke planning, kunst en nieuwe media. Het doel is om innovatieve (kunst)projecten te initiëren die de ruimtelijke kwaliteit van de stad bevorderen, met als focus leegstaande gebouwen en ontwikkelgebieden. Rezone streeft erna om het publiek nadrukkelijker en positief te betrekken bij de ontwikkeling van de stedelijke omgeving.

DUS Architects x Monobanda
DUS Architects x Monobanda (prototype testing with stakeholders, on August 29 2013 at the factory)

Leave a Reply